Seruan Sang Murobbi

Mustafa_Masyhur_2

 

“Wahai pemuda, seandainya kamu yakini fikrah ini dan kamu menjejaki langkah kami serta kamu berada di atas jalan yang murni ini, kamu tinggalkanlah segala fikrah kamu kecuali fikrah Islam. Kamu wakafkanlah segala tenaga dan usaha kamu untuk aqidah yang kamu yakini ini, maka semua itu akan mendatangkan kebaikan kepada kamu dunia dan akhirat. Tetapi sekiranya kamu enggan dan memilih untuk terumbang- ambing dan bersifat serba salah antara seruan Islam dan selainnya, maka ingatlah sesungguhnya tentera ALLAH akan meneruskan perjalanan tanpa mengira bilangan sama ada sedikit ataupun ramai….!”

-Syeikh Mustafa Masyhur-

طريق الدعوة طريق واحدةسار رسول الله (ص) وصحابته من قبلوسار الدعوة ونسير عليهابتوفيق من الله من بعد:إيمان وعمل ومحبة وإخاءدعاهم إلى الإيمان والعملثم جمع قلوبهم على الحب والإخاءفإجتمعت قوة العقيدة إلى قوة الوحدةوصارت جماعتهم هي الجماعة النموذجيةالتى لا بد أن تظهر كلمتهاوتنتصر دعوتهاوإن ناوأها أهل الأرض جميعا.شيخ مصطفى مشهور في الكتاب طريق الدعوة”

Jalan Da’wah itu adalah jalan yang satu. RasuluLlah S.A.W. dan para sahabatnya telah berjalan di atasnya sebelum ini, dan kami (juga) dengan taufiq Allah berjalan di atasnya dengan berbekal: Iman, amal, kasih-sayang dan persaudaraan. Mereka (RasuluLlah S.A.W. dan para sahabatnya) berda’wah kepada iman dan amal, dan hati-hati mereka berhimpun di atas kecintaan dan persaudaraan. Maka perbadulah kekuatan aqidah kepada kekuatan kesatuan. Terjadilah jamaah mereka jamaah contoh,yang tidak boleh tidak pasti akan jelas kalimah-kalimahnya dan akan menang da’wahnya walaupun seluruh penduduk bumi menentangnya

-Syeikh Mustafa Masyhur “Jalan Da’wah”-

Advertisements

~ oleh zulhusni07 di November 30, 2008.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: