PERHATIAN : Pelajar2 Tajaan Biasiswa JPA NNSMA

1) Perjumpaan antara pelajar-peljar JPA untuk berbincang mengenai extra practikals akan diadakan selepas perjumpaan antara Dekanat dgn Peljar-pelajar Malaysia (kalu nak kemukakan mengenai masalah lain, boleh dikemukakan ketika perjumpaan tuh).

 

2) Duit renew visa pada sem lepas sebanyak 400 rub untuk diclaim. Yang terlibat ialah : Shuhaina Shuib, Mohd AIzudin,Raja Nabila, Nur Hafizah, Noor Hamidah, Abdul Hadee, Khairul Amirin, Rahimah, Zulhusni, Fatimah Azman, Muppet, Ahmad Firdaus, Arif Samsudin, Zaher Firdaus, Pearly SIm Kim AIk. Sila tuntut duit anda di bilik 217, hostel 3 @ hubungi +79202951753 dlm masa 3 hari. Claim laa cepat2, aku malas nak pegang duit lama2.

 

3) BORANG PERMOHONAN TUNTUTAN PELAJAR TAJAAN BIASISWA JPA DI LUAR NEGARA :

Borang ni berfungsi untuk korang tuntut duit yg korang guna semasa berurusan dgn dekanat. Contoh :

i) Renew visa – kalu korang kena bayar duit masa renew visa, maka korang boleh tuntut duit itu. Isi borang laa borang ni.

ii) Medical check-up : Mcm baru-baru ni korang buat HIV test, korang semua kena bayar 160rub kan? SO, duit tuh korang boleh claim dgn mengisi borang ni.

iii) Duit Beli Ubat : Di Russia, korang semua xperlu bayar untuk consultation dengan doktor kerana telah dibayar melalui Полис (Insurans), tapi korang akan kena beli ubat sendiri (guna duit sendiri) di Farmasi. JAdi duit yang korang guna untuk beli ubat tuh boleh korang cliam dgn mengisi borang ni. Syarat :

– ada prescription dari doktor

– ada translation prescription dlm BI

– ada resit pembelian

– ada translation resit pembelian dlm BI

 

iv) APA-APA SHJ : Apa2 je yang korang guna duit korang untuk berurusan dgn dekanat, korang boleh claim duit guna borang ni. Kecuali Atrobodka & bayar duit bilik.

 

SYARAT CLAIM DUIT :

1) Ada bukti pembayaran mcm resit.

2) Diclaim pada tahun yang sama. MAcam korang buat visa pada April 2008, korang layak utk claim duit tuh dlm tahun 2008 shj. Kalu dah masuk Jan 2009, korang xleh claim duit dah.

 

SILA SEBAR2KAN MAKLUMAT KEPADA KAWAN-KAWAN JPA YANG LAIN. TERIMA KASIH.

Advertisements

~ oleh zulhusni07 di Oktober 5, 2008.

6 Respons to “PERHATIAN : Pelajar2 Tajaan Biasiswa JPA NNSMA”

  1. Kpd Zulhusni dan ikhwak akhawat di Rusia. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin dari Ustaz Halim sekeluarga, Seremban.

  2. Salam Aidilfitri kepada Ustaz Halim sekeluarga. Moga dirahmati Allah s.w.t

  3. Salam Husni, borang blh didapatkan dari bilik Husni ke?

  4. husni, kalo xda presription doctor sebab ubat presribe sendiri boleh ko dok?

    selamat hr raya, maaf zahir batin!

  5. Kak Ain :
    Aah. datanglah ambik borang tuh

    Kak Amani :
    Boleh 😀 Selamat hari raya

  6. cayoot husni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: