Extra Practikals

Sila baca : Extra Practikals oleh Efenem

Beberapa penjelasan yg aku ingin berikan :

1) PErihal PElajar JPA-

Semalam efenem dtg ke bilik aku, katanya pelajar JPA minta aku sampaikan kepada En.Azman yang pelajar JPA x mahu extra practikal tuh. Aku teringat pada last sem, Fudin ada tulis surat kpd En. Azman utk batalkan extra practikal tuh. Lalu En Azman dtg ke Nizhny & mengadakan perjumpaan dgn semua pelajar JPA (walaupun Fudin sendiri x menghadiri perjumpaan tuh).

Dalam perjumpaan tuh, pelbagai isu ditimbulkan antaranya seperti yg dinyatakan oleh Efenem. Jadi dlm perjumpaan itu, En Azman seperti ingin mengambil langkah utk menangani masalah yg ditimbulkan itu. Akhir skali, dia buat undian. SIapa yg nak & siapa yg xnak extra practikal tuh. KEputusan undian : MAJORITI NAK ExTRA PRACTIKAL. (kepada yg xpergi perjumpaan tuh, salah korang laa…)

So, aku berpendapat, aku akan bawa isu ini kepada En Azman jika jumlah pelajar JPA yg xnak extra practikal RAMAI. Bg aku sendiri latihan praktikal tuh memang malas aku pergi. TP fikir2 balik bagus gak utk kita. Walaupun byk yg aku ponteng. + pelajar JPA xperlu bayar, JPA yg bayar kat dekanat. Pelajar MARA aku xtau…

 

2) Perihal PElajar MARA –

Baru-baru ni, ada beberapa pljr MARA dtg bertanya, kenapa mereka diwajibkan utk menjalani latihan praktikal?…Jadi mereka nak jumpa pegawai MARA yg akan dtg pada Jumaat ni. Aku ingin jelaskan disini,

Tahun lepas, ada beberapa orang pelajar MARA dtg berjumpa aku & britau bahawa mereka adalah wakil pelajar2 MARA disini. Mereka kata mereka nak berjumpa dgn pegawai MARA (tahun lepas). Dalam perjumpaan itu, mereka menyatakan bahawa mereka ( pelajar MARA) nak extra practical mcm pljr JPA (sbb pljr JPA dah mula latihan practikal ketika itu).

Jadi, aku rasa MARA membuat keputusan untuk mengadakan latihan practikal tuh kerana permintaan wakil peljar2 MARA ni. Jadi, aku harap kepada pelajar2 MARA yg taknak extra practikal ni utk berbincang dgn wakil-wakil pelajar MARA yg berjumpa dgn pegawai MARA pd tahun lepas. Siapa mereka? contact aku personally😀

Kalu korang nak jumpa pegawai MARA, insyaallah ari jumaat ni. Begitu juga siapa2 yg nak jumpa pegawai embassy ke, pegawai JPA ke, pegawai Mindef ke, dll…

Sila baca : Extra Practikals oleh Efenem

~ oleh zulhusni07 di September 24, 2008.

11 Respons to “Extra Practikals”

  1. salam…
    husni…sape pegawai mara yg datang??
    bgtau aku kt ym….
    a.s.a.p.

  2. salam…xtau lagi stakat ni

  3. Dah tahu…nama dia PUAN AFIZAH.
    PEGAWAI JPA,MARA,MINDEF & EMBASSY SAMPAI DI NIZHNY PADA KUL 9.00PM KHAMIS & BERTOLAK PULANG KE MOSCOW PADA JUMAAT, 9.55PM.
    WAKTU UTK BERJUMPA MEREKA, AKAN DIMAKLUMKAN KEMUDIAN

  4. Sebagai Biro Perhubungan Awam MSA kene mintak adakan meeting dengan pelajar, terima kasih.

  5. Baik Bos, Insyaallah, aku akan minta nanti. Pastu aku akan maklumkan pada ko nanti.

  6. Hi everyone…
    Just nk bgtahu fudin x g masa tu sbb en.azman dtg lambat sgt.
    Bila dia dtg pun kita org dh abis praktikal.
    So fudin rasa perjumpaan tu lg sesuai utk junior2 tentukan sama ada nk praktikal ke tak.
    Praktikal tu.. 4 me, its a waste of time. If NNSMA really wants to teach us then it should be free of charge. Ni siap nk charge kalau x pg lak…i’m sure u all know the main objective of NNSMA —> $$$$$$!
    Even when we go to the practicals…the ironic part is the “teacher” asked us what we want to learn. Hello…they offer the programme n yet they dont even know what to teach. If u get experienced teachers then its good 4 u. We got the lousy ones who only know russian! In the end we spend more time trying to explain to the ‘teacher’ abt our medical knowledge in Russian. So my advise is if u guys want to go on with it..make sure its worthwwhile. Get proper teachers with more realistic time tables…(going out after classes during winter is dangerous n tiring). If u all think its no good..abolish it once and for all! Its the public’s money we are wasting..I’m sure if this goes on, they will make it compulsory for the other foreigners later.

  7. Hii..terima kasih Dr Limun kerana sanggup bg komen😀
    Satu penjelasan yg mantap mengenai kehadiran Fudin. Bg aku, fudin dah buat satu inisiatif pasal praktikal tuh…Tahniah !

  8. For me ape la salahnye pergi practical tu seminggu sekali je. better dr duk borak berak / tido ptg kat bilik.. peluang utk mencari ilmu xbaik disia2kan. terkejut baca rupanya ramai yg tak nak practical..

  9. aper ni?? knaper x buat general meeting utk jumpa dgn pegawai MARA tu? n saper plak ni yg self acclaimed yg dier MARA representatives? x malu ke.. so far that i remember, we didnt elect any MARA representatives.. dont just decide by urself n then say that we ‘all’ agree on it. Td kitorg nk g jumpa dah pegawai MARA. tau2 jer dier dah balik
    kenaper x buat announcement yg kiter boleh jumpa diorg. dah tau jd mcm ni, buatla general meeting utk sumer student. so, korang decide ikut suka hati yek? melampau giler.. now how? kalau email, org x layan.. then nak jumpa face to face, mcm ni pulak.

  10. […] Jawapan kepada komen unknown : (SILA RUJUK SINI) […]

  11. Kepada unknowm, sila rujuk extra practikals II. Terima kasih

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: